2012. augusztus 28., kedd

 Életképek a konyháról:


Claire és Jackie a string cheese-t csomagolják ki, mert nem volt elég reszelt mozzarella az esti pizzához

 cékla, krumpli, cukkini, sárga tök és édeskrumpli hámozása közben

 pózolj olvasztott Hershey csokival


 
Julio díszíti épp a pizzákat 





 unatkoztunk, és ez lett az eredménye :) és még Kimcsinek is tetszett


2012. augusztus 27., hétfő

Azt kifelejtettem írni a múltkori bejegyzésből, hogy el kell hagynunk a Smith Cabint. A múlt hét végén, befejeződött az utolsó session is. Ez azt jelenti, hogy egy ideig nem lesznek gyerekek a táborban. Ezen a héten valamikor kezdődik a family camp (asszem péntektől), de a lényeg, hogy már nem leszünk annyira túlterheltek. Szóval a költözésünk oka, hogy mások fognak ott lakni. Minket meg betettek Tracy Strong village-be, ahol csak open-air cabinok vannak. Ez azt jelenti, hogy se ajtó, se ablak csak a friss levegő...
Kibalhéztuk, hogy legalább péntekig hadd költözzünk ideiglenesen az ebédlő alatti szobák egyikébe. Ma átcuccoltunk, 4-en vagyunk egy szobában (Iva, Bibi, Nóri és én). Ami a legjobb és már hónapok óta hiányoltam, hogy az ágyban fekve is tudok netezni.... :) A mellettünk lévő szobákban van Jacek és Martin.
De a lényeg, hogy ez nem végleges hely, a héten még egyszer költöznünk kell...
Pénteken Tavernban voltunk, elbúcsúztattuk Petrát. Elég szomorú volt és már az én hangulatom is elég depis.  Szombaton egész nap céklát, cukkinit, vmi sárga tökfélét meg krumplit vagdostunk Bibivel. Ugyanis másnap volt az ún. záróbankett, ahol csupa jóféle kaja volt, köztük ezek a párolt zöldségek is. Volt diavetítés is, de mi azt nem nézhettük meg, mert ugye dolgoztunk a konyhában. Ez a záróbankett volt a vég. Mármint ezután a counselorok hazaindultak, aznap estére már alig volt ember a táborban. A táborból rengetegen hazamentek, csak a staff van itt, ami azt jelenti, hogy olyan 30 ember lófrál a táborban. Staff: a konyhai munkások, a maintenance emberek, az office-ban dolgozó emberek meg ez az. Nem gondoltam, hogy hiányozni fog a gyerekzsivaj, hogy nincsenek counselorok, nincs nyüzsgés, és már érezzük mi is, hogy vége a nyárnak, vége ennek az egésznek. :(
Szombaton este elugrottunk Garry-hez munka után. Én, Bibi és Iva. Julio és Ana is dolgozott aznap, úgyhogy ők vittek el minket. Tegnap este (vagyis vasárnap este) Alia-val, Nórival, Bibivel és Ivaval lógtunk együtt, kb olyan 11-re haza is értünk. Mi még pakolásztunk a kabinunkban, igyekeztük összeszedni a cuccainkat.
Csütörtökön maintenance Jason (akinél már egyszer voltunk és a háza a camp-ben van) meghívott magához barbeque party-ra. Pénteken Tavern (Nórit búcsúztatjuk), szombaton Julio és Ana hívott meg felavatni az új házukat, vasárnap meg Garry-nek lesz bulija (állítólag). Sűrű lesz a hét. :)
Puszi mindenkinek!

2012. augusztus 23., csütörtök

Múlt heti day offom:

jobbra a tábor területe, balra a fenyők (az már nem a tábor területe)

 ez a kép meg úgy készült, hogy hátrafordultam :)


Eastsound-i templom 

 GYÖNYÖRŰ ez a városka....


 dagadt virgácsaimat kénytelen voltam megmártóztatni a hideg habokban, mert nagyon melegem volt a napon




Sziasztok!

Jaj, hát már egy hete nem írtam. Élek, csak net elé nem jutok sokszor. De nem keresem a kifogásokat, nem ez a lényeg. Az elmúlt egy hétben nem történt sok dolog...ami újdonság, hogy jövő héten 2 szabadnapunk lesz! Mint a normális embereknek, ezt alig hiszem el. :) Hétfőn és kedden. Remélem majd elmegyünk egyik nap a Moran State Parkba, azt nem akarom kihagyni. Ott van a Cascade Lake és a Mountain Lake is, ahol Jasonnal és Dita-val voltam.
Vasárnap Garry megint rendezett egy party-t. Nem voltunk túl sokan, de azért jó volt.
Péntek este elmegyünk a Tavern-ba, Petra ugyanis szombaton utazik haza... :( Már beléptünk abba a fázisba, hogy mindenki utazik haza. Nóri meg a következő héten megy el a táborból. Petrát sokkal jobban bírom, mint Nórit, majd valami kis meglepit akarok szervezni neki. Remélem jó időt fogunk ki, mert fancy friday-t fogunk tartani. Felhúzom azt az egyetlen egy darab szoknyát, amit hoztam...Múlt hét pénteken Bibi-nek mondam, hogy este húzzúnk szokeszt és legyünk csinik. Csak mi ketten. Hát kicsit befagytunk, mire besétáltunk Eastsoundra, de mindenki végigstírölt minket. :) Ez olyan tipikus nyugis amerikai kisváros. Szóval nem gyakori a Tavernban, hogy ennyi a fiatal.
Na, most nem kaptam ihletet, úgyhogy itt abba is hagyom.
Ja azt még gyorsan leírom, hogy hogyan alakult a végleges trip plan-em:
Szept. 10-én érkezem San Francisco-ba Dáviddal meg ott valószínűleg Jacekkal és Mazlummal is fogok találkozni. Ennyire nem megyek bele a részletekbe, mert örülök, hogy végre véglegesítettem a menetrendet..
Szept. 12-én este busszal megyek Los Angeles-be, elcammogok Venice Beach-re, ahol Bibi és Iva lesz. Az ő hosteljukban fogok megszállni 13-án este.
Szept. 14-én este megint buszozok (így kell spórolni a szálláson :) ) Las Vegas-ba. Aznapra befizettem egy egynapos Grand Canyon túrára. Másnap várost nézek, este meg indulok repcsivel Washingtonba. Vicces, hogy nem tudom megkerülni New Yorkot...Szerencsére terminált nem kell váltanom, 50 perc meg elég arra, hogy megtaláljam a kaput.
Washingtontól átadom az irányítást Csillának és Szilvinek. Ez nekem már sok, agyilag megterhelő.:) Onnantól ők irányítanak. Washingtonban elnézelődünk, aztán vissza New York-ba, ott városnézés 20-i indulásig.

Pusziii

2012. augusztus 16., csütörtök

Képek a day offom-ról


 Eastsound beach

 A kanadai repcsik és a FedEx gépei kb negyedóránként zavartak a semmittevésben :)

 Ez az igazi coca colás verda!





 Ez az a bizonyos Tavern :)

Ez már a camp része: "Share a bench, share a thought, share the moment..."

2012. augusztus 13., hétfő

Ezeket találtam a gépemen, avagy életképek a konyhán:


Jacek






Dita

Hírek - a day offom-tól hétfőig

Szóval, csütörtökön elhatároztam, hogy nem pazarlom el a napomat, és bemegyek Eastsoundra, kicsit szétnézni, fényképezni, ilyesmi. Ebédet még meg akartam várni (ingyen kajaaa), utána el is indultam a városnak. Mákomra, még talákoztam Garry-vel, igen, azzal aki folyton nejéül akar venni, és mondta, hogy őt Flor viszi be Eastsoundra. Várjuk meg a kocsijánál, mert biztos bevisz engem is. Flor, már írtam egyszer, reggeli műszakban van, fél 3-kor végez, ő is az el salvadoriak táborát erősíti. Kimberly leváltotta Alia-t és most Flor illetve Michelle a reggeli műszak leadere. Bár ez nem releváns.

(ő Flor)

Lényeg a lényeg, bevitt Eastsoundra, úgyhogy legalább odafele nem kellett gyalogolnom. A kamerába az elem persze majdnem le volt merülve, úgyhogy túl sok képet nem tudtam csinálni...viszont két nap és itt a day  offom, addigra bekészítem a 4 darab elemet. Később csatolom a képeket, mert perpillanat nincs nálam sem a kábel, sem a fényképező. A kabinban van minden, ott viszont nincs net. :)
Végülis a henyélésen kívül semmit nem csináltam. Bementem az Island Market-ba, venni ezt-azt meg napoztam a beachen. Kimberly is ott shoppingolt az egyik lányával, igyekeztem elkerülni őket, kivártam, amíg fizetnek, utána már nyugodtabban mozogtam. :) Olyan 6 után értem be a camp-be, lekéstem a fantasztikus vacsorát. Aznap valami atomkaksi a kaja. Rizs, vegyes párolt zöldség fura bukéval és nagyon sós, szója szószos pulyka. Mivel útba esett Tracy Strong konyhája, ezért beugrottam oda csinálni magamnak egy szendvicset. Ez a konyha a táborban van, csak akkora a terület, hogy elnevezések vannak. Pl ez az ért T.S., mert Tracy Strong village van itt. Két ember dolgozik a konyhán, gondolhatjátok, milyen nyugodt a légkör. Senki nem csekkolja őket, hogy mit csinálnak, mivel a leaderek a main kitchen-ben vannak, ahol én is.
A nagy semmittevésben azt hiszem nagyon el is fáradtam, úgyhogy semmit nem csináltam utána, csak neteztem még egy kicsit, aztán bemásztam az ágyba. Ja, hülye vagyok, meg Nate-nek csináltunk egy bannert, mivel péntekre megszerveztük a bucsúbuliját a Tavernba. Én mivel a városban voltam, megkérdeztem a pubban dolgozó főcincért, hogy lehetséges-e, hogy kitegyünk vmi plakátot az este folyamán, mert búcsúztatunk valakit és nagyon értékelné. Megengedték, így nekiálltunk este Petrával és Bibivel festegetni a "Goodbye Nate" feliratot. Andrew-t bíztuk meg a megtisztelő feladattal, hogy ha meg doorman-nek péntek este, akkor vigye már be a kocsijával az igencsak nagyra sikeredett plakátot. Elméletileg úgy beszéltük meg, hogy Iva és Nóri, akik előbb érkeznek a Tavernba, majd elkérik Andrew-tól a plakátot, és kiteszik, de a főnök volt olyan lovag és megoldotta maga. Szerencse, mert a lányok csak 11 után  értek a pubba. Mi kocsival mentünk be. Alia, Petra, Bibi, Nate, én és Clair. Clair-ről már írtam, ő mormon, 21 éves amcsi lány, tavaly a konyhán dolgozott, idén is repetázik.
Nate elég beteg volt aznap, azaz úgy nézett ki mint aki totál be van rugva, nem is akart jönni, aztán rábeszéltük. Nem nagyon volt magánál, de azért észrevetettem vele a plakátot, meg is örült neki.  Billiárdoztunk, elvoltunk, aztán mindenki aki ott volt és számított, elköszönt tőle.
Szombaton lodge-ot takarítottam, és Anya, a kedvenc törököd (Siya) úgy felidegesített, hogy annyira meg tudtam volna ütni. (Csilla, bocs az ismétlésért) Kb 4-5-en takarítottunk, már alapból pengette az agyam húrjait a hülyeségeivel, de gondoltam nem vagyok a főnöke, hadd ne én mondjam már meg neki, hogy mit csináljon. Aztán muszáj volt párszor megmondanom neki, mert különben csak sétált volna tettetve, hogy csinál valami fontosat..Mialatt ő megtisztított 2 darab ablakot, addig én megtakarítottam 4 ablakot és két ajtót. Most szóljatok hozzá!!! Képzeljétek el, hogy mennyire lassan dolgozik! Nem kapkodtam, tényleg, de azért ez durva. És ugyanannyi pénzért, ne én csináljam már meg az ő munkáját is basszus...Szóval gyűlt az ideg bennem. Azon a két ablakon kívül, amit ő csinált, én takarítottam meg az összeset. Amikor kint porolta a szőnyegeket a teraszon, úgy gondolta, hogy ő most nagyon fáradt és tart egy 10 perces szünetet, utána meg vagy 5 perces pisi szünetet..Én eközben takarítottam. Mondja nekem, hogy fáradt. Mondom én is. Elkezdi, jó, de ő sokkal fáradtabb, mert neki ez a nap vége (3 felé járt, és ő 7-16-ig dolgozik). Hát mondom és ez engem hol érdekel???? Nem én akartam átkerülni a morning shiftbe... meg nem csak az én munkám a lodge takarítása. Annyira ideges lettem rá, látta rajtam, hogy haragszom rá, kérdezte is, hogy miért vagyok ilyen. Aztán ott is hagytam, nagyon berágtam rá, mert kb 4 órán keresztül láttam, hogy mit csinál (vagyis mit nem csinál)...
Ha rágondolom mindig elönti a fos az agyamat, mert tényleg ha ugyanannyit keresünk, akkor ne lazsáljon már. Semmit nem csináltam aznap, a vasárnap is jól telt, semmi extra. :))
Hétfőn -azaz ma- Andrew offon volt. Ez tényleg azt jelentette, hogy Kim volt a főnökünk. Ááááá, annyira stresszes volt a nap, hogy uhh....Vágni lehetett a feszültséget, mindenkin látszott, hogy be van tojva. :) Pl Dita babot párolt, és van két sütő kinézetű párolónk, amibe két két magasabb tepsit be lehet tenni. Na ki akarta szedni az egyiket és megkeverni vagy ilyesmi, és elfelejtette kikapcsolni a masinát. A forró gőz meg csak úgy áramlott. Kim meg mondta neki, hogy először kapcsolja ki a cuccot, utána nyissa ki az ajtót. Szerencsétlen nem hallotta, és tök rémülten nézett rám, hogy mivan?? Suttogtam neki, hogy "offf, turn it offf..", de nem értette, úgyhogy ugyanezt eljátszotta mégegyszer, akkor már Kimcsi mutatta meg neki, hogy mit is ért kikapcsolás alatt. Ja, én meg tök szarul lettem ebéd után. Vagyis ez még kettő előtt kezdődött aztán fokozódott. A gyomrom elkezdett fájni, nem tudom miért, joghurtot ebédeltem, meg bevettem gyógyszert, de csak nem akart szűnni. Tudjátok, az az érzés, amikor össze kell kuporodnod, vagy legalábbis le kell ülnöd, mert annyira szúr a gyomrod. Na ez volt nekem is, pláne Kimnél! Gondolatban már szétsírtam az agyam, aztán mondtam neki, hogy hadd menjek már szünetre, mert rosszul vagyok. Olyan negyed négykor mondtam neki, félórás szünetem alatt ott szenvedtem a konyhai ebédlőben. Aztán jobban lettem, ittam kamilla teát is. Nem tudom mi lehetett a dolog, mostanra kutya bajom, biztos a szennykaja miatt volt. :)
Ami meglepett, hogy 8-kor befejeztük a munkát, mindennel készen lettünk, és hazaengedett előbb. Ez az egy dolog, amit ki nem néztem volna belőle..Napközben meg a lánya, Emily segített be, mert rengeteg cookie-t kellett csinálni. Látszik egyébként Kim-en, hogy szigorú szülő, és nem kényezteti el a lányait. Simán beállítja munkába, persze nem várja el tőlük, hogy ugyanazt csinálják, amit mi konyhások, de azért na. Múlt héten is Emily segített muffinokat sütni, jófej kislány, őt bírom, a másik gyerekét viszont nem. Tudom, rossz ember vagyok.... :)
Puszi haza, ennyi volt, holnap majd feltöltöm a day offomon készült képeket!

2012. augusztus 9., csütörtök

Képek a múlt hétről


 ő Jackie és Mario, a baloldalon meg a kezem :)

 Jackie és én a szegszi kötényemben



Siya, Jacek, Jacke és Martin (itt mindenki a konyhán dolgozik) 

Dasha és Jackie

Ezek a képek már Garry buliján készültek Bibinek hála:



az ismeretlen fickó Chris, akiről írtam 


 Nate-nek jó dolga volt, csak kicsit beoffolt :)

 Ő Garry, folyton feleségül akar venni



hát milyen erős férfiállat már a főnököm??! :))

Ez a kép meg egy szombat este készült, amikor Conor, Alia, Bibi és én bementünk a Tavernba. Amikor az a drogos lökött nem akart leszállni rólam

ő Conor (igen, itt mindenki borostás és/vagy sapit hord és/vagy tetkós és/vagy piercinges)